top of page

Blog

Βουλευτές Ιονίου Βουλής


Λίγες εβδομάδες μετά τη δημιουργία του παρόντος ιστότοπου, σημαντικό μέρος των ευρημάτων της έρευνας έχει ήδη αναρτηθεί. Με χαρά σάς ενημερώνω ότι σελίδα των Βουλευτών της Ιονίου Βουλής είναι ενημερωμένη.

Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελούσε ύψιστη τιμή για κάθε πολιτικό, η εκλογή του ως βουλευτή της Ιονίου Βουλής. Η εκλογή στο αξίωμα αυτό θεωρούνταν το επιστέγασμα πολυετών σπουδών και υψηλής διάκρισης στις Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

Κύρια πηγή των πληροφοριών σχετικά με τους βουλευτές της Ιονίου Βουλής, αναμφισβήτητα είναι η εφημερίδα Gazzetta, η οποία κατέγραφε κάθε πράξη του κράτους. Συμπληρωματικά υπάρχουν ιστορικές αναφορές σε έρευνες και διδακτορικές διατριβές από εξέχοντες επιστήμονες και ιστορικούς, οι οποίοι κάλυψαν εμπεριστατωμένα επιμέρους -πλην–όμως ιδιαιτέρως σημαντικές- πτυχές του θέματος. Οι βουλευτές της Ιονίου Βουλής κατάγονταν από τα Επτάνησα. Ήταν όλοι λόγιοι, με ευρωπαϊκές σπουδές και τίτλους ευγενείας. Σας τους παρουσιάζω εδώ, με την παρατήρηση ότι σίγουρα υπάρχουν κάποιες παραλείψεις που οφείλονται σε εξωγενείς με την έρευνα παράγοντες.

Από την αποδελτίωση του Ιστορικού Αρχείου Κέρκυρας, λείπουν τα φύλλα της εφημερίδας για διάστημα δύο ετών. Παράλληλα και στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, λείπουν επίσης τα φύλλα δύο ετών, ευτυχώς όχι τα ίδια χρόνια που λείπουν και από το Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας. Φιλοδοξώ να αντιπαραβάλω σύντομα τα φύλλα της εφημερίδας όπως εμφανίζεται σε αμφότερους τους φορείς και προσεχώς να κάνω update την υφιστάμενη βάση δεδομένων.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να εστιάσω μόνο στους κερκυραίους βουλευτές της Ιονίου Βουλής, όπως ο τίτλος της έρευνάς μου ενδεχομένως προϊδεάζει. Θα ήταν εντούτοις άδικο να προσπεράσω τα ιστορικά γεγονότα, με οποιαδήποτε έστω και σοβαρή δικαιολογία. Με την έννοια αυτή, μαζί με τους Κερκυραίους βουλευτές, θα παρουσιάσω και άλλους Επτανήσιους βουλευτές που ήταν πρωταγωνιστές του μείζονος θέματος της Ένωσης.

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μου για περισσότερες ενημερώσεις, σύντομα!


Επιλεγμένα σχόλια
Αρχείο
Κοινωνικά δίκτυα
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Blogger Icon
  • Grey Google+ Icon
bottom of page