top of page

Blog

Καλώς ήρθατε στο blog μου

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τη νεότερη πολιτική ιστορία της Κέρκυρας, μέσα από μία έρευνα – χαρτογράφηση μιας από τις σημαντικότερες περιφέρειες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα διαβάσετε για τα ιστορικά δρώμενα των τελευταίων διακοσίων ετών στην Κέρκυρα, από το 1815 (έτος ίδρυσης του “Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων”) μέχρι και σήμερα.

Στο παρελθόν έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες καταγραφής βιογραφικών στοιχείων μεμονωμένων Κερκυραίων πολιτικών. Εντούτοις, η παρούσα έρευνα είναι πρωτότυπη καθώς πριν από την εκπόνησή της, κανένας ερευνητής δεν είχε ασχοληθεί συνολικά με το θέμα της συμβολής της Κέρκυρας στον Κοινοβουλευτισμό, κυρίως λόγω του περιορισμένου και ως επί το πλείστον μη ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού.

Οι Βουλευτές και Γερουσιαστές της Ιονίου Βουλής και της Βουλής των Ελλήνων, παρουσιάζονται, μέσα από επίσημα αρχεία, αλλά και από προσωπικές συνεντεύξεις. Τα δεδομένα αυτά θα επικαιροποιούνται συν τω χρόνω, όποτε προκύπτουν νέα στοιχεία, αλλά και σε κάθε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση.

Σκοπός μου είναι να διαθέσω ελεύθερα τη γνώση που με πολύ κόπο συνέλεξα κατά τα τελευταία έτη, τόσο σε όσους ενδιαφέρονται για την πολιτική ιστορία του αγαπημένου μου νησιού, όσο και στους ιστορικούς του μέλλοντος, από τους οποίους ευελπιστώ ότι αυτή η βάση δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί για λόγους ερευνητικούς και διδακτικούς, και θα συμπληρωθεί με πρόσθετες πληροφορίες.

Όσοι επισκέπτεστε αυτή την ιστοσελίδα, θα βρείτε εδώ ένα βήμα μέσα από το οποίο θα ακούγεται η φωνή σας. Σας καλώ να βοηθήσετε την προσπάθεια συγκρότησης των ιστορικών στοιχείων ανταλλάσοντας πληροφορίες, γνώμες και ιδέες που αφορούν παραλείψεις ή και διορθώσεις των υφιστάμενων δεδομένων.

Για να πάμε μπροστά, πρέπει να γνωρίζουμε πιο ειναι το πίσω, από πού δηλαδή ερχόμαστε. Η Κέρκυρα έχει μια σημαντικότατη πολιτική ιστορία, μια ιστορία που συναρτάται αλλά και επηρεάζει την πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και αστική της ταυτότητα. Έχει τεράστια σημασία το να μπορέσουμε να ρίξουμε φως σε κάθε πτυχή της πολιτικής της δραστηριότητας ως τώρα, για να μπορέσουν οι νεότερες γενιές να χαράξουν νέες στρατηγικές, με επίγνωση της βαρυσήμαντης ιστορίας μας και ιστορική και πολιτική συγκρότηση.

Μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μου, είναι κάτι περισσότερο από καλόδεχτη!

Επιλεγμένα σχόλια
Αρχείο
Κοινωνικά δίκτυα
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Blogger Icon
  • Grey Google+ Icon
bottom of page